Sahabat-sahabat PASZBB

Terbaru di Aku Budak Balun!

  • Info Solat - Solat merupakan pengakuan taat setia antara manusia dengan Tuhannya, oleh itu hendaklah dilakukan dengan rasa taat, khusyuk, hormat, dan dalam keadaan b...
    4 years ago

Friday, December 12, 2008

MB Perak yang mesra rakyat


"


Saya menemani suami ke Pasir Panjang pada Hari Raya Kedua untuk menyempurnakan majlis penyembelihan qurban di dua tempat yang berbeza. Pertamanya di Masjid Kampung Sitiawan MB sendiri telah menyembelih 2 ekor lembu korban dan menyampaikan ucapan sempena Aidiladha di masjid tersebut.


Tempat kedua ialah di Surau Kampung Lekir Batu 15, Kayan di mana MB turut menyembelih seekor lembu sebagai korban dan di sini Y.B Ngeh Koo Ham selaku ADUN Sitiawan turut bersama di dalam majlis. Beliau turut bersama mendengar tazkirah di dalam surau dan melihat kali pertama dalam hidupnya lembu disembelih dan ia dilakukan oleh MB sendiri. Y.B Ngeh turut melahirkan rasa 'takjub' beliau dengan keberanian MB menyembelih lembu sambil menyifatkan ia bukan boleh dilakukan oleh semua manusia kecuali yang betul-betul ada keberanian.


http://datinserifatimah.blogspot.com/
"


Pendapat blogadmin-

Dapat kita lihat betapa ada perbezaan antara MB PAS dengan MB-MB dari parti lain. Ada semacam satu kekuatan yang agak ketara dan jelas, seolah-olah keyakinan yang berlandaskan kejujuran dan ketegasan dalam menyampaikan dakwah. Dan yang pastinya akhlak Islamiyyah yang mereka bawa untuk dijadikan contoh oleh rakyat Marhaein seperti kita ini. Semoga Allah SWT membantu pemimpin-pemimpin Islam ini, Allahuakbar!

No comments:

Related Posts with Thumbnails