Sahabat-sahabat PASZBB

Terbaru di Aku Budak Balun!

  • Info Solat - Solat merupakan pengakuan taat setia antara manusia dengan Tuhannya, oleh itu hendaklah dilakukan dengan rasa taat, khusyuk, hormat, dan dalam keadaan b...
    4 years ago

Tuesday, December 23, 2008

Mohon Dana untuk bangunan Markas baru PAS cawangan Rasa, Hulu Selangor.

Oleh mazwandi

" Assalammualaikum wbt.

Saya, mewakili PAS cawangan Rasa ingin memohon pengunjung tranungkite agar membantu kami memberi infa' didalam bentuk wang ringgit dan alat kelengkapan pejabat dan dapur untuk markas kami yang baru disewa bangunan rumah kedainya.

Disini disertakan surat rasmi permohonan dana;

PAS Cawangan Rasa
(PPM/SEL.26/52-5572)
Ruj. Kami: 01/S/0709
09 Zulhijjah 142907 Disember 2008

Kepada,
Dato Sri/ Puan Sri/ Tan Sri/ Puan Sri/ Dato/ Datin/ Tuan/ Puan

RAYUAN SUMBANGAN INFA’ UNTUK PAS CAWANGAN RASA BAGI PENUBUHAN MARKAS DAN PUSAT KHIDMAT MASYARAKAT PAS CAWANGAN RASA .


Kami dari PAS Cawangan Rasa, Kawasan Hulu Selangor (P94), Selangor Darul Ehsan memohon bantuan sumbangan daripada seluruh rakyat Malaysia yang cintakan perjuangan Islam bagi perkara seperti tajuk di atas.

2. Sebuah rumah kedai di Rasa Indah yang beralamat di No.23A, Jalan Damar 1, Taman Rasa Indah, 44200 Rasa, telah dikenal pasti untuk dijadikan sebagai markas dan juga Pusat Khidmat Masyarakat PAS Cawangan Rasa . Perjanjian dengan tuan rumah adalah untuk kadar sewaan selama 1 tahun. Butir-butir kadar sewaan rumah kedai yang telah dipersetujui adalah seperti berikut :

i) Sewaan bulanan adalah sebanyak RM350.00 sebulan.

ii) Deposit permulaan adalah sebanyak RM1,700.00. Pecahannya adalah ; Deposit 2 bulan sewa- RM350 x 2 = RM700.00 , Deposit air (rumah kedai)- RM500.00 dan Deposit elektrik (rumah kedai)- RM500.00

iii) Kadar anggaran bil air dan api bulanan RM150.00 sebulan. Dari kadar di atas, untuk permulaan masuk ke kedai sewa, PAS Cawangan memerlukan RM1,700.00. Bagi bulan-bulan seterusnya, PAS Cawangan memerlukan RM500.00/bulan untuk bayaran sewa dan utilitis bangunan.

3. Bangunan markas amat diperlukan oleh PAS Cawangan Rasa kerana dengan adanya bangunan ini, maka kerja-kerja untuk masyarakat dapat dijalankan. Kerja-kerja masyarakat yang akan dilakukan oleh PAS Cawangan adalah seperti;
i) Kelas mengajar Al-Quran kepada anak-anak penduduk kampung.
ii) Kelas pendidikan Islam kepada pelajar sekolah menengah sekitar penduduk Rasa.
iii) Kelas tuisyen kepada anak-anak penduduk sekitar Rasa.
iv) Tempat aduan masalah masyarakat sekitar Rasa untuk diadu kepada kerajaan Negeri Selangor atau ahli Parlimen Hulu Selangor.
v) Kerja-kerja parti seperti mesyuarat, usrah, kuliyyah, ceramah kelompok, gerak kerja dakwah dan lain-lain.

4. PAS Cawangan Rasa sekarang ini amat pro-aktif didalam kerja-kerja kemasyarakatan tetapi agak tersekat dari gerak-kerjanya kerana ketiadaan satu bangunan operasi bagi kerja-kerja ini. Oleh itu, sebuah bangunan markas amat diperlukan untuk kelancaran gerak-kerja kemasyarakatan ini.

5. Selain dari sumbangan wang ringgit, PAS Cawangan Rasa juga amat mengharap sumbangan berbentuk alat kelengkapan pejabat seperti kerusi meja, karpet ofis, papan tulis, alat-tulis, langsir dan kami juga menerima sumbangan alat kelengkapan dapur seperti periuk belanga, pinggan mangkuk dan juga dapur masak.

Oleh itu, kami amat berharap dan merayu agar Dato Sri/ Puan Sri/ Tan Sri/ Puan Sri/ Dato/ Datin/ Tuan/ Puan yang menyintai perjuangan Islam dapat membantu kami untuk melaksanakan kerja-kerja dakwah Islam dan kemasyarakatan dengan cara memberi sumbangan infa’ kepada PAS Cawangan Rasa.

PAS Cawangan Rasa
(PPM/SEL.26/52-5572)


BORANG SUMBANGAN INFA’ UNTUK PAS CAWANGAN RASA BAGI PENUBUHAN MARKAS DAN PUSAT KHIDMAT MASYARAKAT PAS CAWANGAN RASA .

Sumbangan bolehlah diberikan kepada ;
i) Ketua PAS Cawangan Rasa ; Hj. Sahyar bin Hassan (h/p - 013-605 9291)
ii) Setiausaha PAS Cawangan Rasa ; En. Mazwandi Bin Mustaffa (h/p - 013-310 2710)

atau terus ke akaun bank* ; Maybank, Mazwandi bin Mustaffa**, no. akaun - 1620 7655 8927 atau menggunakan cek kepada nama Mazwandi bin Mustaffa. Segala sumbangan dan infa' kami mengucapkan ribuan terima kasih.

*(Sila telefon atau sms kepada penama di atas jika ingin terus memasukkan dana ke akaun bank)

**(akaun bank PAS Cawangan masih belum dibuka, oleh itu, akaun khas Maybank dengan menggunakan nama Setiausaha digunakan terlebih dahulu untuk urusan kutipan dana ini. Jika akaun PAS Cawangan telah dibuka, maka TIDAK perlu lagi menggunakan akaun ini)__________________________________________________________________________Akuan Akuan derma ;
Saya/Kami , ............................................................ ingin menginfa' atau mendermakan wang sebanyak RM..................................... . Cara bayaran adalah secara tunai/cek/bank draf/bank in ke akaun .

No. cek/bank draf :....................................................

atau/dan Saya/kami , .......................................................... ingin menginfa' barang keperluan pejabat/dapur seperti ;

“ISLAM UNTUK SEMUA”

Ulasan Mod
-Rasanya PAS ZBB mempunya beberapa perkara yang diperlukan oleh PAS Rasa, seperti Dapur,Meja dan beberapa peralatan lain.
InsyaAllah, akan ana highlightkan dalam perjumpaan yang akan datang.


No comments:

Related Posts with Thumbnails