Sahabat-sahabat PASZBB

Terbaru di Aku Budak Balun!

  • Info Solat - Solat merupakan pengakuan taat setia antara manusia dengan Tuhannya, oleh itu hendaklah dilakukan dengan rasa taat, khusyuk, hormat, dan dalam keadaan b...
    4 years ago

Wednesday, September 16, 2009

Inilah dia sumbangan dari Zambry Perak! MB Mughallazah!

teringat teman saat merancang,membeli,membungkus dan mengagih-agihkan bantuan kepada golongan yang layak baru-baru ni.. Seronok betul hati teman melihat betapa ikhlas dan bersungguhnya sahabat-sahabat PASZBB berusaha melaksanakan amanah dan tanggungjawab ini. Allahuakbar!

sunsnake


Kisah Benar dari Kem TLDM

Paparan yang akan korang tengok nanti ialah mengenai pendedahan satu salahguna wang rakyat dan juga sikap pemimpin UMNO ni yang meletakkan satu standard yang amat hina kepada semua anggota TLDM yang tinggal di kuaters TLDM di Lumut.Kisahnya bermula disini….

Kuih Raya yang berlebelkan nama Zambry
Bungkusan ini telah ditinggalkan begitu sahaja dihadapan rumah setiap penghuni blok

Gambar diatas merupakan barangan yang diberikan oleh zambry kepada semua pegawai-pegawai dan penghuni Blok C Kuaters TLDM Lumut.Apa yang menambah marah beberapa dari mereka ialah sikap pemberi sumbangan ini yang seolah-olah satu menampakan ia sebagai satu penghinaan moral kepada anggota TLDM kerana di buat dan dilayan seperti mereka ini kurang mampu dan mengharapkan bantuan dari UBN.Cara bagaimana barangan ini yang hanya ditinggalkan dikaki hadapan pintu Kuaters itu juga dianggap sebagai satu tindakan yang memalukan dan kurang sopan.

IA juga boleh dinyatakan dan dianggap sebagai RASUAH POLITIK yang cuba di berikan oleh pihak UBN kepada mereka memandangkan Pilihanraya yang lepas Zambry yang bertanding untuk kerusi Dun Pangkor menang dengan undi POS dari anggota TLDM yang ada dan juga berkemungkinan untuk cuba MEMBELI undi bagi menghadapi pilihanraya Negeri yang akan tiba pada bila-bila masa sahaja.Barangan yang ditinggalkan juga disifatkan sebagai tiada keikhlasan kerana ada darinya telah terbuka dari bungkusan terlebih dahulu.

Dibawah ini sya nyatakan jumlah keseluruhan yang telah dibelanjakan bagi agenda ini..:

Anggaran kos setiap rumah dianggarkan sebanyak RM 70.00

Anggaran keseluruhan mengikut jumlah Blok adalah seperti berikut :
Blok A : RM 70.00 x 100 pintu x 39 Blok = RM 273,000.00
Blok B & C : RM 70.00 x 6 pintu x 35 Blok = RM 14,700.00
Banglo Pegawai Kanan TLDM : RM 70.00 x 30 Blok = RM 2,100.00
Kos Keseluruhan dianggarkan sebanyak RM 289,800.00

Tarikh pengagihan ini ialah pada 5 & 6 September 2009 sekitar jam 2200 hingga 0100 pagi.Disini juga timbul satu persoalan mengapa ia diberikan pada waktu ketika semua penghuni Blok ini sedang tidur dan mengapa waktu malam menjadi pilihan dan juga SIAPA yang ditugaskan untuk menghantarnya…????

Sepatutnya pengagihan ini tidak perlu diberikan kepada anggota TLDM memandangkan mereka mempunya gaji dan pendapatan yang tetap.Seharusnya ia diberikan kepada Rakyat yang lebih memerlukan yang mana lebih ramai lagi RAKYAT yang perlu DIDAHULUKAN oleh UBN…!!Ada hanya segelintir sahaja penduduk dikawasan Kg berhampiran yang menerima Bantuan dan yang lain hanya diabaikan.

Jika benar Zambry nak bagi sumbangan pada agensi kerajaan yang ada kenapa hanya TLDM sahaja..???Adakah kerana nak MENGUTAMAKAN undinya disana maka RAKYAT yang perlu DIDAHULUKAN kini DIABAIKAN..!!!

Keseluruhan kos yang digunakan duit siapa agak-agaknya..???


sumber - Manjung Center

2 comments:

Anonymous said...

klau betul seperti yg tertera kat sini..ini merupakan salah guna kuasa..harus laporkan ke SPRM yg telus dr BPR..golongan tentera tidak layak untuk menerima sumbangan ini kerana mereka bukan golongan yg layak menerimanya..lainla klau sumbangan td dari perseorangan..ni siap tertulis krajaan negeri Perak..ni Menteri Besar ke Menteri Biol ni..

Parti Islam Semalaysia di Bukit Beruntung said...

SPRM?? ini komponen ke 16 Barisan Nasional syeikh!!!

mana maunyerrr!!

Related Posts with Thumbnails