Sahabat-sahabat PASZBB

Terbaru di Aku Budak Balun!

  • Info Solat - Solat merupakan pengakuan taat setia antara manusia dengan Tuhannya, oleh itu hendaklah dilakukan dengan rasa taat, khusyuk, hormat, dan dalam keadaan b...
    4 years ago

Monday, June 1, 2009

Kak Min hampir-hampir kalahkan Dr.Mansor!!!Salam,

Teman dok tertunggu-tunggu jugak keputusan PRK Dun Penanti petang semalam. Dalam dok tunggu tu dok berdebar-debar jugak! bukan apa.. nak gak tau berapa undi yang Kak Min (gambar) akan dapat? Maklumlah!! kalau dah sampai berpuluh ribu dakwaan dia yang PKR nak sogok agar jangan bertanding!! pastinya 'kredibiliti' Kak Min ni hebat gilerr!! Sehinggakan boleh menggoncang calon PKR Dr. Mansor..

Sebelum penamaan calon lagi Kak Min ni dah kecoh dengan pelbagai berita-berita panas dan pelik darinya.. Dari segi cerita sewaktu dia didalam PKR sampai la dia keluar! dari cerita dia bercadang nak jadi calon sampai la dia dah jadi calon! daripada cerita dia ada pelbagai rahsia PKR Pulau Pinang, sampai la dia kena tendang keluar!! atau dia tarik diri.. ntah mana yang betul!
Kesimpulannya, pada teman, keputusan PRK petang semalam lebih menjurus kepada nak tahu berapa undi Kak Min boleh dapat! Kemenangan calon PKR, InsyaAllah memang ada gak kebimbangan tapi peratusan keyakinan akan kemenangan lebih tinggi..

Akhirnya bila result rasmi keluar, Ya Allah! undi calon Siam lagi tinggi dari Kak Min!! baik PKR cuba sogok calon siam tu dari minah nih!! rugi je....
Nampaknya selepas PRK ni, nasib Kak Min akan sama la dengan Saiful Bukhari tu.. akan dilenyapkan oleh rakyat Malaysia sebagai contoh manusia yang rela diri mereka diperlakukan semahu-mahunya oleh UMNO-BN.. Rela menjadi pencacai kerana sesuap mahupun selori nasik!
Selepas ini.. siapa pula yang akan menjadi pencacai UMNO-BN di Maek Urai? tetapi selalunya golongan pencacai ini hanya timbul apabila PKR yang turun bertanding! hmmm.. musykil, gak ye?

sunsnake

No comments:

Related Posts with Thumbnails