Sahabat-sahabat PASZBB

Terbaru di Aku Budak Balun!

  • Info Solat - Solat merupakan pengakuan taat setia antara manusia dengan Tuhannya, oleh itu hendaklah dilakukan dengan rasa taat, khusyuk, hormat, dan dalam keadaan b...
    3 years ago

Sunday, August 2, 2009

Rakaman Peristiwa-Demo Anti Syaitan ISA 2009

Sejak malam tu memang payah teman nak lelap mata! itu yang sempat update blog jam 2 pagi tuh!
Alhamdulillah, selepas Solat Subuh, teman sempat bersalam dengan Mak, Isteri dan anak-anak sebelum berniat keluar kerana Allah SWT! Moga dilindungi sepanjang hari ini.

On the way ke Bukit Beruntung, dapat call dari sahabat, satu kumpulan Unit Amal dari Pulau Pinang telah kemalangan Bas Ekspress yang mereka naiki di PLUS Highway berdekatan Bukit Beruntung.
Oleh kerana teman telah berjanji dengan semua sahabat di zon, maka teman turut berkumpul di hadapan markaz Zon sebelum melihat sahaja teman-teman bergerak menuju ke Stesen Komuter Serendah.


Kelihatan dengan begitu bersemangat sahabat-sahabat dari PAS Zon Bukit Beruntung.
Ada yang baru pulang dari keje malam tuh!!
Allahuakbar! Semoga Allah melindungi kita semua dan menghancurkan toghut UMNO dan Polis!















Selepas itu teman segera ke Balai Polis Rawang untuk melihat sahabat-sahabat Unit Amal kita yang masih di sana membuat report polis.
Seterusnya membawa sebahagian dari mereka ke Hospital Sungai Buluh untuk melihat keadaan 4 anggota Unit Amal yang menerima rawatan.
Subhanallah! 2 daripada mereka agak parah dimana seorang mengalami pendarahan otak dan seorang lagi terpaksa dibedah di pinggang setelah memberitahu tidak dapat menggerakkan badannya dari pinggang ke bawah!
teman rasa macam nak mengalirkan airmata melihat pengorbanan mereka!
Selepas semuanya selesai, teman bersama sorang lagi sahabat iaitu Sdr Hasnizan dari Bukit Beruntung (yang sejak awal ikhlas membantu Unit Amal Penang ini), bertolak ke Kuala Lumpur dengan menaiki Komuter di Sungai Buluh. Sempat juga kami berbual dengan Ustaz Wan Jie yang kami temui disitu!














Setelah hampir 20 minit menunggu, Tren yang dinanti tiba dengan gagahnya!
Perjalanan kami menuju medan jihad bermula!!!















Tiba di Stesen Keretapi Kuala Lumpur. Sahabat kita melilau mata melihat-lihat kedudukan Polis!
Tambahan setelah mendengar seorang sahabat PASZBB telah ditangkap Polisi!!! Memang tak sabar nak bertembung dengan puak-puak toghut nih!






























Ketibaan kami disambut oleh sekumpulan Polisi yang dok bersidai sambil menanti mangsa.














Ketua Polisi KL sendiri memeriksa beg dan badan muslimin yang nak masuk ke masjid!
Nak masuk masjid pun nak kena check!
Bila masa tulisan 'ANTI-ISA' HARAM dibawa solat? agama apa KP KL ni?














Lantak kamu la Polisi..
Yang baju merah,baju putih sebelah dia, baju putih duduk atas kerusi depan dia.. tu semua SB tuh!
Lagipun, muka keruh semacam je.. ye la tuh!!














Solat dahulu.. mengadu kepada Allah SWT akan kezaliman manusia apabila meninggalkan agamanya!














Ketua Polis KL? adakah pakcik di bawah ini mampu menggangu ketenteraman awam?
Boleh guna otak sikit? jangan takut sangat dengan ahli politik tuh!



















Seruan Jihad bergema!!! Fisabilillah!!!




























Memulakan perjalanan ke SOGO, untuk bertemu dengan kumpulan pimpinan.














Ikut paper UMNO kata dalam 10,000 je yang hadir!!
Bodoh mengira tak sudah-sudah!!!
ini yang dihadapan teman..














Ini yang dibelakang teman!!!














Ada nampak ekor?? Tulang??














Perarakan diganggu oleh Polisi!! Terpaksa berpatah balik!














Berpatah balik untuk turun ke bawah (roundabout Bank Negara)














errr.. 10,000??










































Pimpinan Pemuda Hulu Selangor!! Steady Syeikh!!




























Beberapa saat sebelum dibom! adehh!! pedih gak!!!














Sahabat Pejuang dari Bukit Beruntung!
Dalam sesak-sesak napas dan pedih mata tu pun sempat buat gaya 'kerek' lagi!!
Mana Polisi boleh sabar ini macam!!!

































Muslimat yang maintain kekal di situ .. hanya semburan kimia je yang menyebabkan mereka bingkas!




























Dan semburan pun bermula!!! Allahuakbar!














Terpaksa berpatah balik ke Masjid Negara!














Malangnya, Polisi telah bertindak membuat pengahalang di hadapan Pejabat POS Besar!
Kami terkepung!














Bro ni sampai nak muntah hijau sesak nafas!! JIhad bro...!!!














Ketika ini ada gak terfikir untuk merempuh habis-habisan polisi toghut itu!!














Setelah menyedari terkepung, hanya kepada Allah sahajalah tempat mengadu!
Doa dibacakan oleh Ustaz Dr. Mujahid Yusuf Rawa.




























Turut diaminkan oleh ribuan pejuang yang turut tersangkut & terkepung!




























Muslimat bertudung ini sentiasa mempunyai wakil dimana jua demonstrasi!!
Syabas kak long!!














Sempat teman bergambor dengan sahabat yang tidak sempat dikenali!!














Kemuncaknya, Solat Hajat 2 Rakaat pohon bantuan Allah SWT!
Untuk menghadapi 'anjing-anjing' pemerintah ini!




























Namun seperti tak menyangka akan begitu keji dan hinanya mereka!
Tergamak melepaskan gas pemedih mata walaupun melihat ada yang sedang solat!
habis hilang hormat mereka kepada orang yang sedang mengadap Allah SWT dek kerana takut dengan arahan Pemerintah! Moga mereka insaf.. Jika tidak, moga hidup mereka dan keluarga mereka hancur!














Di pokok inilah tempat teman dan beberapa sahabat yang juga tak sempat dikenali menyorok!
Untuk mengelakkan disembur dan dilemparkan bom asap!
Nyamuk jangan cerite le yeop!!
Dah dekat setengah jam kat situ baru teman perasan yang bukit tu Bukit Aman!!
Bila teman toleh kebelakang boleh nampak sekumpulan Polis duk perhati je teman nyorok belakang pokok tuh!! cheh! hampes tul!!
Bro Polis siap sound -"Bebawak la balik Yeop!!!"
dengan bengang teman jawab "nak balik la nih!!" dan keluar dari hutan tuh!
























































Sebaik keluar dari semak@hutan tuh! teman terjumpa sahabat PASZBB dan meneruskan perjalanan kami ke Bangunan PAS..




























Suasana sibuk di Stesen Komuter Bank Negara.
Dengan yang penat balik demo, yang baru balik dating,
yang saje cuci mata!










































No comments:

Related Posts with Thumbnails