Sahabat-sahabat PASZBB

Terbaru di Aku Budak Balun!

  • Info Solat - Solat merupakan pengakuan taat setia antara manusia dengan Tuhannya, oleh itu hendaklah dilakukan dengan rasa taat, khusyuk, hormat, dan dalam keadaan b...
    4 years ago

Thursday, August 20, 2009

Ikutkan Mamat ni, Usung Speaker pun sah!!

Mamat lawyer UMNO ni memang handal bab-bab langgar undang-undang Malaysia! Undang-undang Perak pun dia boleh pusing bro! Mari kita sama-sama saksikan kesudahan kehidupan mamat lawyer ini.. Wallahua'lam.

Rohaizat tidak hilang kelayakan bertanding

KUALA LUMPUR - Calon Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DU:N) Permatang Pasir, Rohaizat Osman tidak hilang kelayakan untuk bertanding, kata Penasihat Undang-Undang UMNO Datuk Mohd Hafarizam Harun.

:Beliau berkata, isu berkenaan kelayakan bertanding hanya tertakluk kepada Perlembagaan Malaysia dan Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954 manakala isu tindakan tatatertib pengamal undang-undang hanyalah tertakluk kepada Akta Profesyen Undang-Undang 1976.

:“Tidak timbul isu salah laku jenayah kecuali adanya sabitan di mahkamah dan hukuman dijatuhkan dan tiada pengampunan diberikan,” katanya dalam satu kenyataan di sini, semalam.

sumber- Sinar Harian

No comments:

Related Posts with Thumbnails